Select Page

28 mei 2015:  René van Rijckevorsel wint de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut met zijn boek Tunis.. Tekst uit het juryrapport:

‘Een faction-thriller over de moord op topdiplomaat Jan Willem Bouman, op de laatste dag van de Golfoorlog. Twintig jaar later komt deze onopgeloste zaak terecht bij Fiona Duijnwyck, een vroegere collega van Bouman, als zij een telefoontje krijgt van de Tunesische oud-minister Abdallah Ben Yaya die in een Nederlands uitzetcentrum voor asielzoekers zit en zegt meer te weten over de moord. Een ontmoeting met hem brengt haar terug in de levensgevaarlijke wereld waarin corruptie hoogtijdagen viert. Feit en fictie worden in Tunis vakkundig verwerkt tot een sterk in elkaar stekend verhaal, geschreven in een mooie volwassen stijl. Een gelaagd boek met goed uitgewerkte karakters, subtiele wendingen en een sterk plot, wat Tunis tot een ware pageturner maakt.’