Select Page

Donderdag 16 oktober 2014 12:00, NPO Radio 5

Met zijn boek Tunis maakt journalist René van Rijckevorsel zijn debuut als thrillerauteur. Hij maakt daarvoor gebruikt van een waargebeurd verhaal. Op de laatste dag van de Eerste Golfoorlog, 27 februari 1991, werd in Tunis de Nederlandse diplomaat Robert-Jan Akkerman vermoord. De moord werd nooit opgelost.
René van Rijckevorsel was bevriend met de vermoorde diplomaat. Hij gebruikt het historische verhaal om er een spannende – bedachte – thriller omheen te weven. In zijn boek reist een oude vriendin van de diplomaat naar Tunesië omdat ze denkt dat ze weet hoe ze de moordenaars kan vinden. Daarmee steekt ze haar hoofd in een wespennest. In Tunesië zitten ze niet te wachten op de bemoeienis van een nieuwsgierige Nederlandse vrouw.

de uitzending beluisteren